Osvojimo slobodu i iscelimo sebe

Osvojimo slobodu i iscelimo sebe

Osnovna težnja svakog od nas je da budemo zadovoljni, prihvaćeni i slobodni.

Ukoliko u nekom segmentu života osećamo nerazumevanje, pritisak, stres – to je odlično polje za nastanak emocionalnih, mentalnih i zdravstvenih tegoba.

Health coaching, kojim se ja bavim, jeste sjajna podrška u tim stanjima i problemima. Za savet, informaciju ili konsultacije, pišite mi na info@farmacijanova.com.

U holističkom učenju, postoji veza između oboljevanja pojedinih organa i emocionalnog stanja osobe. Osećaj slobode i njegova važnost imaju veliki uticaj na svakog od nas, pa ću povući pararelu sa određenim stanjima.

Većina ginekoloških problema se pojavljuju kod onih žena koje ne prihvataju same sebe ili su u nekom periodu svog života bile sputane i sprečene da prihvate i slave svoju žensvenost kao dar od Boga…

Želudačne tegobe su u tesnoj vezi sa strahovima i nervozom, a problem “prejedanja” je povezan sa emocionalnom glađu, odnosno stanjem kada osoba nedefinisanu prazninu u sebi pokušava da popuni hranom.

Kako pristupiti mladom čoveku, nepušaču, sportisti, sa kancerom pluća?

Svakako, odgovor je u konvencionalnim rešenjima i novim, biološkim lekovima ali postoji i druga strana medalje!

  • Da li postoji nešto što ga proganja, tišti?
  • Da li je zadovoljan svojim životom i šta želi od samog sebe?
  • Kako kanališe negativne emocije?
  • Da li ispunjava svoje snove ili živi život po automatizmu?
  • Da li se oseća slobodno ili blokirano?

Ovo su neka od pitanja koja svakog od nas pokreću na rad i istraživanje samog sebe. Odličan su alat kod zdravstveno ugroženih pacijenata, kako bi brže pronašli emotivnu blokadu koja je bila okidač bolesti.

Moje iskustvo u praksi je pokazalo da je zdrav i srećan čovek samo onaj koji je slobodan u duši i umu. Nevezan, u smislu da ne podleže uticaju okruženja i da živi isključivo svoju, autentičnu istinu. Nažalost, ovo se ne sreće često kod ljudi, a svakako nije ni lako postići.

Ipak, sve je moguće, a hrabar čovek koji teži sopstvenoj svrsi i jasno definisanim ciljevima je, kao takav, zdrav i – slobodan!

Nebo se osvaja vrlinom, a svet – odvažnošću i verom u sopstvene resurse.

Kada je Konstantin Veliki ušao u Rim i odbio da prinosi životnjske žrtve kao deo tadašnje tradicije, Senat mu je odgovorio kako će njegova pobeda kratko trajati a Rim će mu okrenuti leđa. Na to je Konstantin odgovorio: ”Ako me ovaj Rim ne želi, ja ću sebi sagraditi novi!”

Zato…

Ne dopustite da vas išta sputava na životnom putu. Život je previše vredan i kratak da bismo zdravljem plaćali cenu neznanja, straha i zabluda.

Iscelićemo sebe samo onda kad shvatimo ko smo, šta želimo i zašto to želimo. Sloboda duše se osvaja ali i stvara, a sa njom se rađamo novi, zdravi i srećni mi!

Podelite članak sa prijateljima!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments