Negovana koža tela kao ključ lepote

negovana koža

Negovana koža tela kao ključ lepote

Koža je naš najveći organ, naša zaštitna barijera i ukras. Toliko je mogućnosti danas, da je šteta ne iskoristiti ih i ne učiniti sebe i svoje telo lepim i negovanim. Potrebno je samo malo volje i stručna podrška za dijagnostiku i potencijalno rešenje. Za savete i konsultacije – dostupna sam na info@farmacijanova.com.

U svakom godišnjem dobu, zlatni standard u nezi kože podrazumeva – redovan piling, hidrataciju i anticelulit tretman.

Pilingom se skidaju izumrle ćelije i tako obnavljaju kožu, čine je glatkom i sjajnom. Potrebno je da mu se posvetimo jednom nedeljno, u kućnim uslovima uz pomoć specijalnih preparata.

Hidratacija se sprovodi najpre “iznutra” tako što uzimamo dovoljnu količinu tečnosti. Voda je blagodetna i melem je za većinu problema. Svakako, preporučujem i hidratantno, brzo upijajuće mleko za telo ili uljani losion. Svakodnevno, negujući se ovakvim preparatima – koža postaje mekša, blistava i zdrava a to je ideal svake samosvesne devojke i žene koja drži do svog izgleda.

Najznačajniji segment nege kože – predstavlja anticelulit tretman.

Celulit je posledica poremećene mikrocirkulacije potkožnog tkiva, usled nagomilavanja toksina i masnoća. “Pomorandžina kora” nastaje tako što vezivno tkivo slabi i na taj način pospešuje stvaranje deformiteta kože koja gubi na elastičnosti i kvalitetu.

Ovaj estetski problem je višeslojan jer je u njegovom nastanku učestvovao stres, nepravilna ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti i generalno loše životne navike.

Da bismo se uspešno izborili sa celulitom, neophodna je da promena određenih navika ali i brižljivo odabran kozmetički preparat. Moja preporuka je Thiomucase kao jedinstveni i daleko najbolji preparat na srpskom tržištu.

Aktivna komponenta ovog preparat je enzim mukopolisaharidaza a preparat postoji u dva farmaceutsko-tehnološka oblika (gel sa manjom koncentracijom aktivne supstance i krem kao forte).

Ovaj enzim aktivira mukopolisaharide u masnim ćelijama i razmekšava kolagen vezivnog tkiva. Tkivo tako postaje propustljivije za tečnost, pa se omogućava oticanje viška tečnosti, lakše razlaganje masnoće i eliminacija celulita.

Uz dobru negu kože, tretman celulita i redovan piling – dobijamo efekat kakav želimo. Ulaganje nije veliko a dobrobiti su dugoročne.

Važno je postavljati standarde u lepoti – jer sledbenika ima i previše. Zdrava i negovana žena je srećna a tada je i lepa, jer lepotu ožičava unutrašnje stanje – i uvek je tako!

Zdrave životne navike su deo svakodnevice savremenog društva – i zato je naš zadatak da ovladamo osnovnim znanjima o funkcionisanju našeg organizma i efektu koji ima na našu kožu, nokte, kosu, i lepotu u celosti.

Nakon učenja – sledi i primena koja treba da bude naša rutina a ne modni trend. Jer lepota nije nedostižna, samo je krhka i trebamo je čuvati.

A do tada, osmeh na lice i pravo u život!! 🙂

Podelite članak sa prijateljima!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments